Dvojac osumnjičen za ubistvo sina bivšeg komadanta Armije RBiH

Agencije
Dvojac osumnjičen za ubistvo sina bivšeg komadanta Armije RBiH

Sarajevo - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo podnijeli izvještaj protiv dva lica zbog postojanju osnova sumnje o izvršenom krivičnom djelu ubistvo na štetu Adnana Salčina.

Da podsjetimo, Adnan Salčin, sin ratnog komandanta Ramiza Salčina ubijen je 2015. godine u sarajevskom naselju Mojmilo.

Slučaj je šokirao javnost jer se ubistvo desilo u 16:00 sati, kada je vrlo prometno. Adnan je upucan u automobilu i to dva puta. Jedan metak pogodio ga je u rame, a drugi u srce. Prozori nisu bili razbijeni, što upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici ulica Dž transverzala i Hermana Gmeinera te pucao dok je prozor bio otvoren.

Adnan se nalazio na mjestu vozača u automobilu Lancia italijanskih registarskih oznaka. Imao je oružje kod sebe, ali ga nije stigao upotrijebiti. Ubica je nakon pucnjave pobjegao automobilom u nepoznatom pravcu. Nekoliko dana nakon ubistva privedene su tri muške osobe, ali su puštene na slobodu nakon ispitivanja u MUP-u i Tužilaštvu KS. Adnan je imao 27 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana