Značajna ulaganja u Univerzitet u Banjaluci: Za kapitalne projekte deset miliona KM

D. B.
Značajna ulaganja u Univerzitet u Banjaluci: Za kapitalne projekte deset miliona KM

BANjALUKA - Za kapitalne projekte Univerziteta u Banjaluci kao što je završetak zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, izgradnja pozorišne scene i objekta vrtića, koji će služiti za edukciju i školovanje vaspitačica u predškolskim ustanovama, u ovoj godini iz budžeta Srpske biće izdvojeno deset miliona KM.

Rekao je to juče srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, poslije sastanka sa rektorom Univerziteta u Banjaluci Radoslavom Gajaninom i delegacijom Vlade RS.

Dodik je naglasio da Srpska za javne univerzitete godišnje izdvaja oko 97 miliona KM po različitim osnovama, plus izdvajanje za različite investicije, te da je od kapitalnih ulaganja u banjalučki Univerzitet preostalo da se uredi saobraćajnica i izgradi spomen-hram.

- Ostaje da se u okviru Univerzitetskog kliničkog centra na Paprikovcu izgradi zgrada Medicinskog fakulteta i Srednje medicinske škole, čime bi bila završena izgradnja svih smještajnih kapaciteta za primarni proces nastave - rekao je Dodik.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević kazao je da sastanak govori u prilog činjenici koliko vlast i Vlada RS vode računa o razvoju sistema visokog obrazovanja.

- Krenuli smo u reformu visokog obrazovanja i svjesni smo da su na tom putu potrebne i određene logističke pretpostavke, koje će upravo omogućiti ulaganje od deset miliona KM u nove objekte u kampusu - istakao je Rajčević.

Gajanin je rekao da je podrška srpskog člana Predsjedništva i Vlade RS od ogromnog značaja za realizaciju kapitalnih projekata na Univerzitetu.

- Naša najznačajnija investicija je završetak zgrade koja je prvobitno bila namijenjena Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, a sada će služiti i nekim drugim jedinicama u okviru Univerziteta - naglasio je Gajanin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana