Zbog nedostatka novca staju radovi na dnevnom centru u Kosovskoj Mitrovici

Srna
Zbog nedostatka novca staju radovi na dnevnom centru u Kosovskoj Mitrovici

ŠAMAC - Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je Srni da će nakon što bude završena fasada stati radovi na Dnevnom centru “Podrži me - 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji, jer za završetak ovog objekta nedostaje još 85.000 evra.

Arlov kaže da je ovaj projekat, ukupne vrijednosti oko 280.000 evra, u fazi završetka, ali se mora stati sa radovima, te navodi da je globalna situacija izazvana virusom korona spriječila njihovu namjeru da završe Centar do 19. avgusta.

“Ostalo je da bude urađeno kompletno unutrašnje uređenje - stolarija, podovi, grijanje, keramika, sanitarije, gletovanje, rigips, lift... Za to čekamo da sakupimo sredstva”, naveo je Arlov.

On dodaje da se ovih dana očekuje uplata odobrene donaciju od 10.000 KM iz Brčko distrikta, kao i uplate od Vidovdanske aukcije slika iz Istočnog Sarajeva.

Arlov je apelovao da svi humani ljudi, institucije, javna i privatna preduzeća pomognu završetak ovog centra, da bi bio dat na korištenje djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, članovima Udruženja roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovica.

“Hvala svima koji su pomogli do sada. Nadamo se i vjerujemo da ćemo uspjeti do kraja godine da završimo ovaj projekat”, kaže Arlov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana