Završena naučna konferencija o međunarodnim odnosima i bezbjednosti u organizaciji NUBL-a

G.S.
Završena naučna konferencija o međunarodnim odnosima i bezbjednosti u organizaciji NUBL-a

BANjALUKA - Nezavisni Univerzitet Banja Luka organizovao je naučnu konferenciju sa međunarodnim učešćem pod nazivom: Budućnost, istraživanja i očekivanja u nauci, saznanjima i stremljenjima (BIONSIS).

Tema naučne konferencije je: „Međunarodni odnosi i bezbjednost u multipolarnom svijetu – stanje, izazovi i perspektive".

Konferenciju su otvorili direktor NUBL-a Goran Kalinić i rektor NUBL-a prof. dr Ostoja Barašin.

Podršku ovom događaju dala je i Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Akademik Drago Branković, generalni sekretar Akademije u podršci je između ostalog istakao:

''Imam prijatnu obavezu da vas u ime Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske pozdravim i zaželim uspješan rad u naučnim promišljanjima tako važne teme koja u svojoj formulaciji obuhvata sve bitne aspekte međunarodnih odnosa i bezbjednosti u multipolarnom svijetu. Čestitam rektoru Nezavisnog univerziteta što je sa svojim naučnim potencijalom uspio dobro odabrati savremenu naučno relevantnu i društveno aktuelnu temu. Svakako izražavam i zahvalnost svim autorima referata koji su kao poznati i priznati autoriteti iz ove oblasti uložili intelektualne napore da pripreme veoma zanimljive referate za ovu naučni skup. Nezavisni univerzitet u Banja Luci kao značajna visokoškolska institucija posljednjih godina ulaže napore i postiže značajne rezultate, ne samo u obrazovanju visoko stručnih kadrova, već i u razvoju naučnog i naučno - istraživačkog rada. Na taj način i ovaj Univerzitet u Republici Srpskoj doprinosi afirmaciji nauke, grada Banja Luke i Republike Srpske u širem evropskom i svjetskom prostoru.''-  rekao je akademik Branković.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici naučne i stručne zajednice iz Srbije, Rusije, Nigerije, Južno Afričke Republike, Kameruna, Republike Sjeverne Makedonije i drugih zemalja regiona. Veliki doprinos konferenciji dali su profesori i naučni istraživači iz Instituta za afričke studije Ruske akademije nauka (Rusija), predsjednik Instituta za Afričke studije Ruske akademije nauka Aleksej Vasiliev, kao i profesori sa Univerziteta Južne Afrike, na čelu sa rektorom Francis Petersen, Free State University , Južna Afrika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana