Zabranjen ulazak u Srbiju za putnička vozila i pješake od danas do ponedjeljka

Srna
Zabranjen ulazak u Srbiju za putnička vozila i pješake od danas do ponedjeljka

BANjALUKA - Putnička vozila i pješaci iz BiH od danas do ponedjeljka neće moći da pređu granicu prema Srbiji zbog tamošnjih novih mjera donesenih s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Granična policija BiH najavila je da Odluka o zabrani prelaska granice na svim međunarodnim graničnim prelazima prema Srbiji za putnička motorna vozila i pješake stupa na snagu danas u 13 časova, a važi do 6. aprila u pet časova, podsjećaju iz AMS-a.

Na graničnom prelazu Gradiška pojačana je frekvencija teretnih vozila, a zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja povremeno se stvaraju duge kolone i na ostalim graničnim prelazima na ulazu i na izlazu iz BiH.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH. Riječ je o graničnim prelazima Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Kozarska Dubica, Gabela Polje.

Osim Hrvatske, i Crna Gora je zatvorila sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, osim graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana