Za vikend svježije sa kišom

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - U Republici Srpskoj se za vikend očekuje kiša, ponegdje jača, a i narednih dana vrijeme će biti promjenjivo i svježe, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro biće oblačno sa povremenom slabom kišom, tokom dana svježije i oblačno sa kišom, a na sjeveru uglavnom suvo uz sunčane periode.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom jačaće prvo na jugozapadu, zatim u centralnim i istočnim predjelima gdje će ponegdje biti i jačih padavina. Jačih pljuskova će kasnije popodne i uveče biti ponegdje i na sjeveru.

Tokom noći na nedjelju biće oblačno sa povremenom kišom koja postepeno prestaje do narednog jutra.

Minimalna temperatura vazduha od 11 do 18, na jugu do 21, a maksimalna od 20 do 27, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 14. avgusta, ujutro biće umjereno do pretežno oblačno sa slabom kišom ponegdje, a tokom dana pretežno suvo, malo toplije i sunčanije. Na istoku će i dalje biti uslova za povremenu kišu.

Minimalna temperatura vazduha od 13 do 19, u višim predjelima od devet, maksimalna od 24 do 30, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 15. avgusta, ujutro će biti svježe i pretežno vedro, u višim predjelima hladno. Tokom dana pretežno sunčano i toplije uz dnevni razvoj oblaka. Kratkotrajni pljuskovi su mogući ponegdje na istoku.

Minimalna temperatura vazduha od 10 do 17, na jugu do 20, a maksimalna od 27 do 34, u višim predjelima od 23 stepeni Celzijusova.

Sunčano i toplo očekuje se u utorak, 16. avgusta, samo će na istoku tokom popodneva doći do razvoja oblaka uz rjeđu pojavu kratkotrajnih pljuskova.

Minimalna temperatura vazduha od 13 do 19, na jugu do 22, a maksimalna od 28 do 34, u višim predjelima od 24 stepeni Celzijusovih

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana