Za vikend promjenljivo

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Narednih dana u Republici Srpskoj biće promjenljivo vrijeme, sa mogućom kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra se nastavlja pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, a predveče i tokom noći od sjevera preko centralnih krajeva ka istoku doći će do prolazne oblačnosti uz kišu ili pljuskove sa grmljavinom.

Lokalno može biti pojačanog vjetra u zoni padavina. Vjetar će biti slab prvo zapadni, zatim u skretanju na sjeverne smjerove, na sjeveru umjerene jačine.

Minimalna temperatura vazduha biće od 10 do 17, u višim predjelima od šest stepeni, a maksimalna od 28 do 33, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.

U nedjelju, 22. maja, ujutro će biti promjenljivo oblačno, na istoku i sjeveroistoku sa slabom kišom, a u ostalim predjelima suvo. Prije podne se očekuje razvedravanje i tokom većeg dijela dana biće pretežno sunčano, jedino na planinama na jugu mogu povremeno padati kratkotrajna kiša ili pljuskovi.

Tokom noći na ponedjeljak, 23. maj, očekuje se novo naoblačenje koje sjeveru i centralnim krajevima donosi slabu kišu.

Minimalna temperatura vazduha biće od 13 do 19, u višim predjelima od 10 stepeni, a maksimalna od 24 do 30, te u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 23. maja, ujutro i prvi dio dana biće pretežno sunčano i toplo, poslije podne sa porastom oblačnosti, što će usloviti mjestimično kratkotrajno kišu ili pljuskove, od jugozapada ka sjeveroistoku.

Tokom noći na utorak, 24. maj, biće uglavnom suvo.

Minimalna temperatura vazduha biće od 13 do 19, u višim predjelima od 10, a maksimalna od 24 do 30, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana