Za tri dana 256 zaraženih u Srpskoj, šestoro preminulih

Srna
Za tri dana 256 zaraženih u Srpskoj, šestoro preminulih

BANjALUKA - U Republici Srpskoj virus korona je u posljednja tri dana potvrđen kod 256 lica od 505 testiranih, a šest ih je preminulo, podaci su republičkog Instituta za javno zdravstvo.

Preminule su tri žene i tri muškarca starije životne dobi iz Srpca, Modriče, Teslića, Dervente, Sokoca i Prijedora.

Virus korona potvrđen je kod 112 muškarca i 144 žene.

U petak, 12. avgusta, prijavljeno je da su inficirana 43 lica iz Banjaluke, 35 iz Bijeljine, 13 iz Foče, 11 iz Trebinja, 10 Doboja, devet iz Zvornika, osam iz Broda, sedam iz Modriče, po šest iz Rudog i Šamca, po pet iz Dervente i Novog Goražda, po četiri iz Laktaša, Prnjavora, Stanara i Čelinca, po tri iz Ugljevika i Šipova, dva iz Kneževa i po jedno lice iz Gradiške, Lopara, Novog Grada i Teslića.

U subotu i nedjelju, 13. i 14. avgusta, registrovano je da su zaražene 33 osobe iz Banjaluke, 13 iz Zvornika, četiri iz Laktaša, po dvije iz Bijeljine, Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoša i Prnjavora, te po jedna iz Gacka, Gradiške, Istočne Ilidže, Pala, Sokoca, Srpca, Teslića, Čelinca, Šekovića i Šipova.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 166, od kojih u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Srpske u Banjaluci 74, a u ostalim bolnicama 92.

Na respiratoru je šest pacijenata koji su smješteni u UKC-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana