Za razvoj ruralne tržišne infrastrukture 1,2 miliona KM

Srna
Za razvoj ruralne tržišne infrastrukture 1,2 miliona KM

SARAJEVO - Projekat "EU for agri" objavio je danas javni poziv za dođelu bespovratnih sredstava za unapređenje i razvoj ruralne/lokalne tržišne infrastrukture u BiH, u ukupnoj vrijednosti od 1,2 miliona KM.

Biće podržana ulaganja u infrastrukturu za aktivnosti u vezi sa poljoprivredom i ruralnim razvojem, kao što su zelene i stoče pijace, tržnice, otkupne stanice, mobilna sajamska infrastruktura namijenjena za prodaju poljoprivrednih i zanatskih proizvoda, prodajna mjesta locirana uz regionalne i lokalne puteve i eko prodajne kuće, saopšteno je iz UNDP-a.

Podnosioci prijava za dođelu bespovratnih sredstava su jedinice lokalne samouprave, dok će biti podržani tržišni infrastrukturni projekti koji će biti na raspolaganju, prije svega, korisnicima koji se bave proizvodnjom u sektorima voća i povrća, stočarstva, mesa, mlijeka, pčelarstva, žitarica i uljarica, ljekobilja, aromatičnog bilja i gljiva, te starih i tradicionalnih zanata i rukotvorina.

"Realizacijom ovakvih projekata poboljšava se stanje ruralnih područja čime se ujedno jača i lokalno tržište, te se lokalnim proizvođačima obezbjeđuju uslovi za planiranje i unapređenje proizvodnje i plasman poljoprivredno-prehrambenih proizvoda", ističe se u saopštenju.

Rok za prijave je 8. decembar, a javni poziv, kao i sva propratna dokumentacija, nalaze se na veb stranici projekta www.eu4agri.ba.

Kroz projekat "EU for agri", koji finansira EU, do sada je podržano 45 projekata poljoprivrednika i prerađivača iz BiH, sa ukupno 6,3 milion KM bespovratnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana