Za prve pobjede: Mozzart podržao male košarkaše i košarkašice KK Real

Mozzart
Za prve pobjede: Mozzart podržao male košarkaše i košarkašice KK Real

Iako su još mali, oni već sanjaju velike snove! Mladi košarkaši i košarkašice banjalučkog KK Real vrijedno treniraju i spremanju se za velika takmičenja i osvajanje prvih titula. Podršku na tom putu pružila im je kompanija Mozzart donacijom sportske opreme, a ovaj gest izazvao je pravo oduševljenje uoči jednog treninga.

- Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart i djeca su se veoma obradovala novim dresovima. Osmesi najbolje oslikavaju koliko im je drago što su dobili ovakav poklon. Zbog toga se nadamo nastavku saradnje- kaže Aleksandar Marčeta, trener kluba KK Real, Banjaluka.

Ovaj klub osnovan je prije šest godina i do sada je kroz njega prošlo nekoliko stotina djece! Sada tu prve košarkaške korake uči 120 dječaka i djevojčica u selekcijama pioniri i pretpioniri. Mališani iz pet banjalučkih osnovnih škola redovno dolaze na treninge, a većina do sada nije imala priliku da se takmiči. Igrali su prijateljske utakmice na poziv Crvene zvezde u Beogradu i turnire u Zagrebu.

Od osnivanja su fokusirani na stvaranje novih košarkaških talenata, pa se trude da iz svake škole izdvoje najtalentovanije mlade košarkaše i košarkašice. Ove godine su neki pokazali ozbiljan potencijal, pa će pretpionirke odmjeriti snage sa drugim ekipama na takmičenjima.

Klub se finansira naplatom simboličnih članarina koje su dovoljne tek za plaćanje zakupa sportskih sala i plate trenera. Skromnu pomoć na godišnjem nivou pruža im grad Banjaluka, a za nabavku opreme oslanjaju se uglavnom na donacije. Jedna od njih stigla je od regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću.

- Malim košarkašima i košarkašicama KK Real donirali smo nove komplete dresova kako bismo im olakšali i uljepšali ulazak u svijet košarke. Nadamo se da će im nova oprema donijeti sreću na budućim takmičenjima- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart, Selma Salkanović.

Tome se nadaju i u ovom klubu. Sada već, kažu, imaju ozbiljnije talente, pa planiraju odlazak na veća takmičenja iduće godine. A na tim takmičenjima svoje prve pobjede mogli bi da ostvare upravo u novim Mozzart dresovima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana