Za obnovu podova i učionica za prvačiće 120 000 KM

Srna
Za obnovu podova i učionica za prvačiće 120 000 KM

VLASENICA - U Osnovnoj školi (OŠ) "Vuk Karadžić" u Vlasenici u toku je sanacija školskih podova i učionica u kojima će prva školska znanja sticati prvačići, rekao je danas Srni načelnik ove opštine Miroslav Kraljević, navodeći da ovaj poduhvat sa 120.000 KM finansiraju vlade Srbije i Republike Srpske, kao i lokalna zajednica.

Kraljević je naveo da je cilj stvaranje što kvalitetnijih uslova za školovanje. 

"To je jedan od prioriteta opštinskih vlasti u Vlasenici, uz privredni razvoj i sve ono što želimo da uradimo", rekao je Kraljević. 

On je dodao da je preostalo da u toj ustanovi bude obnovljen dotrajali školski namještaj. 

"Već sam imao kontakte sa institucijama Vlade Republike Srpske i očekujem njihovu podršku da budu promijenjene sve klupe i stolice, koje nisu mijenjane pedesetak godina. Planiramo drenažu oko cijelog objekta, s ciljem eliminisanja podzemnih voda, koje su ranije pričinjavale znatnu štetu", rekao je Kraljević. 

Direktor ove osnovne škole Danka Milić Kezunović rekla je Srni da je ta ustanova izgrađena 1964. godine, te da u tom periodu školski podovi nisu obnavljani. 

Sanacija podova počela je u decembru i trebalo bi da bude završena do kraja februara. 

Kezunovićeva je objasnila da je do danas obnovljen pod u 18 od 27 učionica, a preostalo je da budu završeni radovi i u školskom suterenu, gdje će biti prostorije za prvačiće. 

"Ova škola je, slobodno mogu da kažem, po kvalitetu nastave i uspjesima naših učenika, među najboljima u regiji. Imamo šampione u košarci, matematici, fizici, engleskom jeziku, i mislim da naši učenici zaslužuju bolje uslove za rad i učenje", rekla je Kezunovićeva. 

U OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici ove školske godine školuje se 640 učenika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana