Za ljubitelje dvotočkaša: Mozzart donirao opremu biciklistima iz Gradiške

GS
Mozzart donirao opremu biciklistima iz Gradiške
Foto: Mozzart | Mozzart donirao opremu biciklistima iz Gradiške

Ljubav prema biciklizmu sportisti i rekreativci iz Gradiške krunisali su osnivanjem Biciklističkog kluba „Challenge". Iako se u prvom profesionalnom biciklističkom klubu u ovom gradu okupljaju kraće od dvije godine, već bilježe odlične rezultate na nivou BiH i u regionu.

Podršku na stazama napretka pružila im je kompanija Mozzart. 

„Članovi kluba su prezadovoljni, reakcije na ovaj plemeniti gest Mozzarta su odlične. Sada smo uniformisani kao jedan tim za sva predstojeća takmičenja i to u kvalitetnoj opremi originalnog dizajna. Zbog toga smo veoma zahvalni", kaže Slavoljub Bjelajac, predsjednik BK Challenge, Gradiška. 

Njihova ekipa broji 14 takmičara i 38 rekreativaca, uzrasta od 12 do 40 godina u kategorijama juniori, elit, under, master. Članovi kluba su fokusirani na brdski biciklizam, dok drumsku kategoriju za sada ne voze. 

Treninzi za najmlađe održavaju se svaka dva dana, a za starije takmičare jednom ili dva puta dnevno… Do sada su se takmičili širom BIH, na trkama Premijer lige BiH i Državnom prvenstvu u više disciplina, te u regiji…

Vozili su i trke Zimske lige Dalmacije, te Slavonske lige Hrvatske. 

Njihov Dragan Subotić u Ligi Dalmacije osvojio je četiri druga mjesta i dva treća mjesta u kategoriji elit, a u ukupnom plasmanu bio je 4. u konkurenciji 26 takmičara.  

U Ligi Slavonije Aleksandar Stojnić u Slavonskom Brodu zauzeo je treće mjesto u kategoriji kadeti, a Vukašin Čavka bio je drugi u redovima pionira u Osijeku.. 

Klub radi po principu samofinansiranja. Kroz naplatu godišnje članarine pokrivaju licence, ljekarske preglede i osiguranje takmičara.

Grad Gradiška im je pružio podršku pri organizaciji Prvenstva Srpske u oktobru, a nadaju se da ih u narednom periodu još više bodriti. 

Za nabavku opreme oslanjaju se na društveno odgovorne kompanije poput Mozzarta. 

Zato se veoma raduju što će u novim dresovima voziti rute tokom Premijer lige koja počinje 28. maja u Ljubuškom sa željom da osvoje što više medalja… 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana