Za dva dana na području Banjaluke iz saobraćaja isključena 384 vozača zbog alkohola

Srna
Za dva dana na području Banjaluke iz saobraćaja isključena 384 vozača zbog alkohola

BANjALUKA - Banjalučka policija je na putevima u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka izdala 895 prekršajnih naloga, a zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi za dva dana sankcionisala 384 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

Od ukupno sankcionisana 384 vozača sankcionisano je 237 vozača kod kojih je utvrđeno od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, a 96 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 promila, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju je navedeno da je 30 vozača zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog više od 1,5 promila alkohola u krvi, kao i jedan vozač koji je odbio da se podvrgne alko-testiranju.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da je u okvriu preventivno-represivne kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Vozi oprezno, putuj bezbjedno" realizovana republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kroz koju je kontrolisano 7.770 učesnika u saobraćaju i izvršeno alko-testiranje 7.431 vozača.

U saopštenju je navedeno da su 122 učesnika u saobraćaju sankcionisana zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa, dok je 30 vozača sankcionisana zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja sigurnosne sjedalice.

"Konrolom je kod 14 vozača utvrđeno da upravljaju vozilom bez položenog vozačkog ispita, dok ih je devet sankcionisano zbog vožnje neregistrovanog vozila", navedeno je u saopštenju.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana