Vrijeme u Srpskoj: I danas veoma toplo, temperatura do 37 stepeni

GS
Vrijeme u Srpskoj: I danas veoma toplo, temperatura do 37 stepeni

BIJELjINA - U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano i veoma toplo vrijeme uz malu dnevnu oblačnost i temperaturu od 26 do 37 stepeni Celzijusovih.

Ujutru i tokom dana preovladavaće sunčano i veoma toplo vrijeme uz malu dnevnu oblačnost u većini predjela, saopšteno je iz Republičkog hidro-meteorološkog zavoda.

Kasnije poslije podne biće promjenljivo oblačno i vruće, ponegdje sparno. Uslova za slabe i kratkotrajne pljuskove biće na jugozapadu Krajine, a uveče i u noći na ponedjeljak na sjeveroistoku.

Duvaće slab do umjeren vjetar promjenljivog smjera, u Hercegovini jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Žuti meteoalarm danas je na snazi za područje Banjaluke, Prijedora, Trebinja, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Livna zbog najavljene ekstremno visoke temperature.

Na području Banjaluke, Prijedora i Trebinja danas se očekuje temperatura vazduha od 32 do 35 stepeni, na području Sarajeva, Tuzle i Bihaća između 32 i 34, u Livnu između 31 i 33 stepena, a u Mostaru od 35 do 37 stepeni Celzijusovih.

Žuto upozorenje znači da vrijeme može biti potencijalno opasno. Vre-menske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Zbog najavljene ekstremno visoke temperature sutra je za područje Banja-luke, Prijedora, Trebinja, Bihaća, Sarajeva i Tuzle na snazi narandžasti meteoalarm.

Na području Banjaluke sutra se očekuje maksimalna temperatura vazduha od 35 do 38, na područje Sarajeva, Bihaća i Tuzle oko 36, a na području Prijedora i Trebinja od 32 do 35 stepeni.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Žuti meteoalarm sutra će biti na snazi za područja Foče, Livna, Mostara i Višegrada.

Na području Foče i Višegrada sutra se očekuje temperatura između 32 i 35 stepeni, na području Livna oko 33 stepena, a u Mostaru oko 36 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u osam časova: Bjelašnica 11, Čemerno 15, Srebreni-ca 16, Gacko, Sokolac i Ivan-sedlo 17, Višegrad, Mrkonjić Grad i Saraje-vo 18, Novi Grad 20, Bileća, Prijedor, Zvornik, Tuzla, Zenica 21, Banjalu-ka i Doboj 22, Trebinje 23, Bijeljina 24, Mostar 25, te Gradačac 26 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana