Vrijeme u Srpskoj: Danas zahlađenje i snijeg na planinama

Srna
Vrijeme u Srpskoj: Danas zahlađenje i snijeg na planinama

BANjALUKA- U Republici Srpskoj i FBiH danas se očekuju padavine, uz pad temperature, a na planinama snijeg.

Prije podne moguće je da padavine postepeno jačaju na zapadu, a tokom dana će se proširiti prema istoku i zahladiće, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uz pad temperature, kiša će poslije podne i uveče na planinama postepeno preći u snijeg. Do večeri se očekuje postepeno slabljenje padavina i prestanak na zapadu.

Duvaće umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar, na planinama će imati olujne udare, a na krajnjem sjeveru biće slab. Poslije podne se očekuje da vjetar slabi i okreće na sjeverozapadni.

Najviša temperatura vazduha od osam na zapadu do 17 na istoku, u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih, a uveče zahlađenje.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je djelimično vedro u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, dok je u ostalim oblačno.

Padavina je bilo u Hercegovini, kao i na zapadu, jugozapadu i lokalno u centralnim područjima.

Temperatura vazduha u sedam časova: Bjelašnica minus dva, Rudo dva, Višegrad i Čemerno tri, Banjaluka, Novi Grad, Bijeljina, Prijedor, Sanski Most i Han Pijesak pet, Sokolac, Gacko, Kalinovik, Gradačac, Zenica i Mrakovica šest, Doboj, Srebrenica, Foča i Šipovo sedam, Livno osam, Mrkonjić Grad, Ribnik i Bugojno devet, Grude i Sarajevo 10, Bileća 11, Trebinje, Bihać i Mostar 12, te Neum 16 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa na Čermernu su pala 64 litra kiše, u Mrkonjić Gradu 38, u Gacku 28, u Šipovu 19, u Trebinju 16, u Kalinoviku 15, u Ribniku i Bileći po 14, u Foči 11, u Banjaluci devet, u Novom Gradu osam, u Prijedoru sedam, te u Doboju tri litra kiše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana