Vrijeme u Srpskoj: Danas sunčano i malo toplije

Srna
Vrijeme u Srpskoj: Danas sunčano i malo toplije

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano i malo toplije nego prethodnih dana

Jutro je pretežno vedro sa slabim do umjerenim mrazom, na jugu sa malo oblaka i prolaznom sumaglicom ili maglom po kotlinama i oko rijeka.

Tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije, u Hercegovini će doći do porasta umjerene oblačnosti, pa je uveče moguća slaba prolazna kiša.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od četiri do 10, na sjeveru oko 12, a na planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

Duvaće slab vjetar sjevernih pravaca.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u zapadnim, sjevernim i sjeveroistočnim krajevima preovladava sunčano vrijeme, a u ostalim krajevima umjereno do pretežno oblačno.

Najhladniji jutros je bio Sokolac sa minus osam stepeni koliko je izmjereno u sedamčasova, na Bjelašnici je u isto vrijeme bilo minus šest, u Prijedoru, Novom Gradu, Tuzli, Han Pijesku, Gacku, Višegradu i R idom minus pet, u Banjaluci, Doboju, Drvaru, Čemernu, Srebrenici i Foči minus četiri, u Šipovu, Driniću, Zenici i Bijeljini minus tri, u Mrkonjić Gradu i Sarajevu minus dva, dok je u Ribniku, Nevesinju minus jedan stepen.

Nula stepeni izmjerena je jutros u Bileći, dva na Mrakovici, jedan u Mostaru, četiri u Trebinju, a u Neumu šest stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana