Vlažni kolovozi, magla u višim predjelima i duž rijeka

Srna
Vlažni kolovozi, magla u višim predjelima i duž rijeka

BANjALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vlažni su kolovozi, a magla smanjuje vidljivost u višim predjelima i duž rijeka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog proslave krsne slave opštine Kostajnica saobraćaj se obustavlja na dionici magistralnog puta Novi Grad-Kostajnica dva (Ulica svetosavska, Ulica Ranka Šipke odnosno do spoja Ulice 2. maja) danas od 12.00 do 4.00 časa sutra.

Jednom kolovoznom trakom zbog radova saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Rogolji-Baraći, dionici Foča-Goražde u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), te na regionalnim pravcima Stari Ugljevik-Glavičice (rejon Glinja) i Ukrina-Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja zbog sanacije pasarele izmijenjen je na magistralnom putu Šargovac-Banjaluka jedan, kao i na dionici Dobro Polje-Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmjenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na spoju puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Rudice-Novi Grad zbog radova na izgradnji biciklističke i pješačke staze dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), Brod na Drini dva-Vrba u tunelu Čemerno.

Usporen je saobraćaj na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje, zbog rekonstrukcije kolovoza, te na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja sa terena mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, kao i na regionalnom putu Prijedor tri-entitetska granica (Stara Rijeka) zbog prelaska radnih mašina preko ovog pravca.

Zbog izgradnje auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na regionalnim putevima Razboj-Rudanka i Razboj-Tedin Han.

Saobraćaj je obustavljen na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta, a alternativni pravci su Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Polučasovne obustave saobraćaja radnim danom 8.00 do 15.00 časova radi deminiranja terena na snazi su regionalnom putu Podnovlje-Polje. Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Donje Ledenice-Crkvina-Granični prelaz Šamac.

U Federaciji BiH zbog saobraćajne nezgode na auto-putu A-1 dionici Podlugovi-Visoko saobraća se usporeno. Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta, a zbog radova u Hrvatskoj do sutra u 7.00 časova na graničnom prelazu Hrvatska Kostajnica vozila će saobraćati usporeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana