Vlada će podržati realizaciju kapitalnih projekata

Srna
Vlada će podržati realizaciju kapitalnih projekata

Banjaluka - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će Vlada Srpske podržati realizaciju kapitalnih projekata u Banjaluci među kojima je i izgradnja nove saobraćajnice prema Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske za koju bi trebalo da bude izdvojeno 2,5 miliona KM.

Višković je istakao da će Vlada podržati realizaciju kapitalnih projekata za koje grad Banjaluka nije imao finansijsku konstrukciju.

"Nastavićemo saradnju na dobrobit građana. Realizacija kapitalnih projekata je značajna za razvoj Banjaluke i Republike Srpske", rekao je Višković novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa gradonačelnikom ovog grada Igorom Radojičićem.

On je napomenuo da Vlada Srpske planira i da sačini određena zakonska rješenja koja će biti značajna za lokalne zajednice.

Premijer Srpske kaže da je zadovoljan brojem zaposlenih u Srpskoj, ali da bi uslovi poslovanja mogli da budu bolji.

"Vlada radi sa poslovnom zajednicom na poboljšanju uslova. Kako nam budu rasli prihodi u budžetu, tako ćemo ići u kontrolisano rasterećenje privrednih subjekata", dodao je Višković.

Radojičić je naglasio da je Grad Banjaluka izuzetno zaintersovan za usvajanje nekoliko važnih zakona i da su prema Vladi Srpske kandidovani projekti u oblasti saobraćaja, infrastrukture i školstva.

"Zainteresovani smo za zakon o lokalnoj samoupravi, izmjene i dopune Zakona o uređenju prostora i građenju, zakon o sportu, kao i neke zakone koji se tiču određenih naknada", rekao je Radojičić.

On je podsjetio da grad Banjaluka ima dobru saradnju sa Vladom Srpske, jer su do sada realizovani značajni infrastrukturni projekti, od izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, Univerzitetskog kliničkog centra, do obnove Banskog dvora.

Radojičić je ocijenio da je od izuzetnog značaja što je Vlada spremna da pomogne realizaciju kapitalnih projekata u Banjaluci i da će ulaganja u infrastrukturu u tom gradu biti viša od 35 miliona KM.

On je izrazio zadovoljstvo što će u Banjaluci biti održane značajne sportske manifestacije, među kojima i Evropsko prvenstvo u odbojci za mlade.

Sastanku su prisustvovali i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar finansija Zora Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana