Vjeroučitelj: Djeca se dobro snalaze u nastavi na daljinu

Srna
Vjeroučitelj: Djeca se dobro snalaze u nastavi na daljinu

PALE - Vjeroučitelj Vladimir Vasiljević rekao je Srni da se djeca dobro snalaze u nastavi na daljinu koja je organizovana u okviru mjera sprečavanja širenja virusa korona, iako za to nisu bila spremna.

“Djeca su u svemu ovome najveći sizifovci”, ističe ovaj vjeroučitelj u osnovnim školama “Mokro” u opštini Pale i “Jovan Dučić” u Kasindolu u Istočnoj Ilidži.

On je pohvalio đake i roditelje koji su na visini zadatka u ispunjavanju obaveze prema predmetu koji predaje.

Nastavu ne izvodi jer je primarno ono što se ispredaje na TV prenosu, kaže Vasiljević i naglašava da komunikaciju sa djecom ostvaruje putem mobilne aplikacije “Viber” gdje se dogovori određeno vrijeme za zadaće, a onda oni slikaju i pošalju.

“Dok zaprimim zadaće i pregledam, iziskuje dosta vremena. Za jedan dan sam dobio 663 slike zadaća koje su učenici poslali putem vibera, ali djeca sa vjeronaukom duhovno uzrastaju kroz školovanje”, ističe Vasiljević.

On navodi da je u kontaktu sa svojim kolegama, da svi nose veliku odgovornost i nije nimalo lako raditi u ovim uslovima, mada nema “teško–lako” već moraju da se uhvate u koštac sa trenutnom situacijom.

“Nadam se da ćemo svi uskoro izaći iz ove situacije kao pobjednici u svakom smislu”, poručuje Vasiljević.

Vasiljević je pohvalio kolege koje na Radio-televiziji Republike Srpske snimaju potrebne lekcije i zamolio za poštovanje prema njihovom radu i trudu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana