Višković: Svako ozbiljno preduzeće zaslužuje pažnju vlade

Srna
Višković: Svako ozbiljno preduzeće zaslužuje pažnju vlade

SRBAC - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da podršku Vlade Srpske zaslužuje svako preduzeće koje zapošljava radnike, izvršava obaveze, te uredno isplaćuje plate i doprinose.

Višković je naveo da je preduzeće “Lučić” u Srpcu, koje je posjetio tokom današnjeg boravku u ovoj opštini, ozbiljno srednje preduzeće, koje zapošljava gotovo 50 radnika.

“Riječ je o privredniku koji planira da zapošljava nove radnike. Vidim da su radnici zadovoljni i to je dobar primjer i za lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku”, rekao je Višković novinarima u Srpcu.

Direktor firme “Lučić” Luka Lučić naveo je da su proizvodnju započeli 1989. godine, kao mala zantaska radionica, dok danas zapošljavaju 45 radnika.

“Osnovna djelatnost nam je priozvodnja polietilenske i papirne ambalaže. U periodu pandemije virusa korona poslujemo otežano, uz smanjene prihode, ali nismo prekidali proizvodnju”, rekao je Lučić.

On je dodao da je ponosan što ovo preduzeće opstaje sve ove godine.

“Cilj nam je održati proizvodnju i nivo zaposlenosti, te ostati rentabilni i likvidni. Imamo i planova za proširenje proizvodnje, ali to sve zavisi od ukupnog poslovnog okruženja”, naglasio je Lučić.

On je dodao da je preduzeće dobilo pomoć Vlade Republike Srpske od 8.500 KM za saniranje posljedica pandemije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana