Višković: Širom Srpske rade se mnogi objekti na dobrobit svih građana

Srna
Višković: Širom Srpske rade se mnogi objekti na dobrobit svih građana

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da se širom Republike Srpske rade mnogi objekti na dobrobit svih njenih građana.

Prema njegovim riječima, i oni koji kritikuju vlasti Republike Srpske moraju da priznaju da su od Trebinja do Novog Grada u posljednjih deset i više godina vidljivi pomaci.

- U politici možemo fino pričati, ali jednog dana morate da pokaže šta ste ostavili iza sebe - rekao je Višković novinarima u Trnovu.

On je istakao da današnji sastanak sa načelnicima opština predstavlja redovni sastanak sa načelnicima opština Sarajevsko-romanijske regije koji su iz SNSD-a.

- Približavaju se lokalni izbori i pričaćemo o tome, o investicijama, do sada urađenom, o njihovim planovima za lokalne zajednice iz kojih dolaze - rekao je Višković, koji je potpredsjednik SNSD-a.

U Istočnom Sarajevu u toku je sastanak Viškovića sa načelnicima opština Pale Boškom Jugovićem, Trnova Dragomirom Gagovićem, Rogatice Miloradom Jagodićem, Istočnog Novog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnikom opštine Han Pijesak Vladom Ostojićem, a sastanku prisustvovuje i poslanik u Narodnoj skupštini Nataša Kulašinac i direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija.

Otvorena fiskulturna sala OŠ "Sveti Sava"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović danas su svečano otvorili fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u ovom mjestu za čiju izgradnju su 540.000 KM izdvojile vlade Srbije i Srpske. Premijer Srpske najavio je da će Vlada ovih dana izdvojiti dodatni novac za opremanje sportske dvorane u Trnovu čime će ona u potpunosti biti spremna za početak nove školske godine.

"Ovaj objekat je nedostajao Osnovnoj školi i praktično je bilo nemoguće izvoditi nastavu fizičkog vaspitanja u zimskom periodu", rekao je Višković.

Gagović je istakao da će ovaj objekat, izgrađen sredstvima vlada Srbije i Republike Srpske, značiti puno za učenike i stanovnike Trnova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana