Višegrad: Potpisani ugovori o otkupu stanova u naselju Bikavac

Srna
Višegrad: Potpisani ugovori o otkupu stanova u naselju Bikavac

VIŠEGRAD - Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je danas ugovore o otkupu stanova u naselju Bikavac sa 11 porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, članova Udruženja iseljenih Srba iz srednje Bosne, te korisnika alternativnog smještaja.

Đurević je rekao da je ovim riješen višedecenijski problem korisnika ovih stanova.

“Nadamo se da ćemo u što skorijem periodu riješiti problem i ostalih stambenih jedinica i u naselju Bikavac i u naselju Garča”, istakao je Đurević.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno–komunalne poslove opštine Višegrad Aleksandar Đukanović naveo je da je 2015. godine bilo 600 neriješenih pitanja vezanih za stanove u naseljima Garča i Bikavac i da se sada taj posao privodi kraju.

“Ovi problemi se odnose na različite kategorije, od porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, članova Udruženja raseljenih Srba iz srednje Bosne, kao i na rješavanje alternativnog smještaja. Do kraja ove ili početkom sljedeće godine očekuje se da će ova stambena pitanja u potpunosti biti riješena”, rekao je Đukanović.

Drago Šiniković, koji je 1996. godine iz Konjica doselio u Višegrad, zahvalio je opštini Višegrad i načelniku Mladenu Đureviću za kojeg je istakao da je uložio dosta truda kako bi se riješili njegovi stambeni problemi.

“Potpisali smo danas ugovore sa velikom radošću i zadovoljstvom jer kada toliko vremena provedete u jednom gradu, steknete i navike i običaje tog mjesta”, istakao je Šiniković.

Olga Pajović, koja je duže od 20 godina čekala da dobije svoj stan, istakla je da se osjeća veoma srećno i zadovoljno zbog današnjeg potpisivanja ugovora.

“Hvala načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću, ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Mnogo mi to znači, trebalo je da se desi i prije, ali nikada nije kasno”, navela je Pajovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana