Virusom korona zaraženo245 osoba, preminule četiri, rekordan broj hospitalizovanih

Danijela Bajić
Foto: V. Tripić

BANjALUKA – Zaraza virusom korona u protekla 24 časa u Republici Srpskoj potvrđena je kod 245 osoba, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja.

Radi se o tri muškarca i ženi srednje i starije životne dobi iz Laktaša, Foče, Istočne Ilidže i Rogatice.

Direktor Instituta Branislav Zeljkovići rekao je da je u ovom periodu testirano ukupno 817 uzoraka i da je nastavljen trend rasta zaraženih s obzirom na to da je i danas 30 odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih.

Istakao je i da je zabilježen rekordan broj hospitalizovanih na dnevnom nivou. Ukupno je hospitalizovano 297 osoba.

- Lokalne zajednice u kojima je zabilježeno pogoršanje epidemiološke situacije moraće uvoditi nove mjere u skladu sa situacijom - istakao je Zeljković.

U Banjaluci je opet najveći broj zaraženih, 83.

Zaražena je i 41 osoba iz Zvornika, 31 iz Bijeljine, 15 iz Teslića, 14 iz Sokoca, devet iz Foče, po šest iz Višegrada i Čelinca, po pet iz Prijedora, Kneževa i Rogatice, četiri iz Petrova, tri iz Dervente, po dvije iz Doboja, Novog Goražda i Šipova i po jedna iz Gacka, Gradiške, Istočnog Starog Grada, Laktaša, Milića, Mrkonjić Grada, Modriče, Osmaka, Pala, Prnjavora, Rudog i Ugljevika.

Radi se o 137 muškaraca i 108 žena osoba, od kojih je 55 mlađe, 151 srednje i 39 osobe starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 12.057 slučajeva virusa korona, preminule su 343, a oporavilo se ukupno 7.510 osoba. Testirano je ukupno 94.270 osoba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana