"Vidovo vrelo" i "Domžale" potpisali sporazum o saradnji

Agencije
"Vidovo vrelo" i "Domžale" potpisali sporazum o saradnji

BANjALUKA - Delegacija slovenačkog Doma za starija lica "Domžale", koju je predvodila direktorica Nataša Zalokar, posjetila je Dom za starija lica "Vidovo vrelo", nedaleko od Banjaluke na putu za Kneževo, gdje se uvjerila u izuzetno dobru organizaciju i kvalitetan nivo usluge socijalne zaštite.

Tokom posjete potpisan je sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u pogledu razmjene iskustava i usavršavanja osoblja, zajedničkog druženja i izleta korisnika usluga, te organizovanja rekreativnih i zabavnih aktivnosti. Direktor Doma "Vidovo vrelo" Dalibor Popović istakao je da je ovaj vid saradnje veoma značajan jer Dom "Domžale" kao državna ustanova socijalne zaštite primjenjuje najviše evropske standarde.

- S ciljem što bolje usluge za naše korisnike i usavršavanja osoblja, dogovorili smo se da naši njegovatelji nekoliko puta godišnje odlaze u dom u Domžalama, a isto tako da kolege iz ovog doma dolaze kod nas - rekao je Popović i dodao da se kroz ovakav vid saradnje otvaraju brojne mogućnosti za podizanje kvaliteta, ali i stvaraju nova prijateljstva.

On je istakao da dom u Vidovom vrelu već sada primjenjuje visoke standarde socijalne zaštite, a da su u planu dodatne aktivnosti usmjerene na radnu terapiju, rekreativne i zabavne aktivnosti za korisnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana