Vatrogasci iz Novog Grada dobili novo vatrogasno vozilo

Srna
Foto: Srna

NOVI GRAD- Teritorijalna vatrogasna jedinica Novi Grad dobila je danas novo vatrogasno vozilo, čija je vrijednost 350.000 KM.

Potpredsjednik Upravnog odbora Vatrogasnog saveza Republike Srpske Nebojša Miljuš rekao je da je oko 300.000 KM izdvojio ovaj savez, a ostatak opština Novi grad.

"Vozilo ima kapacitet osam metara kubnih vode. Može biti pomoćno vozilo za dostavljanje vode navalnim vozilima prilikom intervencije. Može poslužiti i za dostavu vode stanovništvu, za šta u Novom Gradu ima potrebe", naveo je Miljuš.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da se u kontinuitetu radi na poboljšanju tehničkih uslova u vatrogasnoj jedinici.

"Osim toga, u sastav jedinice su uključeni mlađi ljudi. U proteklom periodu organizovane su neophodne obuke", istakao je Drljača.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice Aziz Crnkić kaže da će novo vatrogasno vozilo biti značajna pomoć prilikom intervencija na terenu.

"Vozilo je moderno i operativno i značiće puno za rad", rekao je Crnkić.

On je naveo da je jedinica od početka godine imala 124 intervencije, uglavnom na otvorenom, te da je preventivnim radom znatno smanjen broj požara na objektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana