Uz “m:stipendije” do sigurnog posla

 Anita Janković Rečević
Foto: m:tel

BANjALUKA - Anđela, Katarina i Ljubica, nekadašnje studentkinje Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje su tokom studija bile stipendistkinje “m:tela”, svoje mjesto nakon sticanja diplome našle su upravo u toj kompaniji koja konstantno ulaže u mlade ljude i obrazovni sistem Srpske.

U “m:telu” kažu da dobro znaju koliko je dragocjen svaki mladi čovjek koji se u današnje vrijeme opredijeli za studij elektrotehnike, te da kroz programe stručne prakse i dobro poznate “m:stipendije” nastoje da pruže podršku razvoju novih kadrova.

- Ove godine raspisan je 13. po redu konkurs za “m:stipendije”, poseban oblik podrške studentima, kako bi im se u njihovom procesu školovanja stvorili što bolji uslovi za učenje i napredovanje. Nije mali broj onih koji su nakon stipendija, prakse i školovanja, svoje karijere započeli upravo u našoj kompaniji. Više informacija o konkursu, koji je otvoren do kraja decembra, zainteresovani mogu pronaći na mtel.ba/Stipendije. Konkurišite jer vrijedi - navode iz ove kompanije.

Veliki broj stipendista “m:tela” svake godine dolazi sa ETF-a iz Istočnog Sarajeva, među kojima su bile i Anđela Andrijašević, Katarina Andrić i Ljubica Vukosavljević, koje su karijere započele upravo u ovoj kompaniji.

- S obzirom na to da je “m:tel” tri godine direktno ulagao u moje obrazovanje kroz stipendiranje, te da sam imala priliku da budem i dio “m:telovog” programa prakse, bilo je jasno da će i moj profesionalni razvoj krenuti od ove kompanije, te da ću svoje znanje uložiti u razvoj preduzeća koje je finansiralo moje obrazovanje - istakla je Andrijaševića koja je inženjer za upravljanje procesima servisne podrške u Direkciji za tehniku “m:tel”.

Ona je dodala da su najsavremenije platforme i najmodernije tehnologije sa kojima radi, kao i kolegijalnost, sjajni međuljudski odnosi i radna atmosfera, te stalno ulaganje u znanje zaposlenih bili razlog da odabere “m:tel” za svoj profesionalni početak i dođe u Banjaluku.

Pozitivno iskustvo tokom prakse i Andrićevu je dovelo u “m:tel”, gdje je započela karijeru i usavršava se kao mladi inženjer za upravljanje bazama podataka i aplikacijama u Funkciji informacionih tehnologija.

- Trenutno pohađam onlajn obuke. Ambijent i poslovno okruženje pružaju mi veće šanse i mogućnosti da napredujem u svojoj profesiji, a istovremeno me podstiču da usavršavam i produbljujem svoje znanje iz oblasti kojom se bavim - ističe Andrićeva.

Vukosavljevićeva je u “m:telu” započela karijeru i to kao inženjer u Službi za eksploataciju i održavanje upravljačko-komutacionih sistema mobilne mreže.

- Kao i svakom studentu, stipendija mi je mnogo značila i pomogla. Imati lični džeparac svaki mjesec, a da pri tome nemate nikakvu obavezu osim da učite je stvarno lijepo - kaže Vukosavljevićeva.

Ona je svim studentima elektrotehnike koji se vide u oblasti telekomunikacija preporučila da konkurišu za “m:stipendiju”.

- Ove godine promijenjeni su uslovi za konkurisanje i to u korist studenata. Mlade čeka i veoma korisna praksa, tokom koje imaju obezbijeđen smještaj ukoliko dolaze iz drugog grada, ali i sigurno radno mjesto, tako da ne moraju mnogo razmišljati šta nakon završetka fakulteta. Takođe, tu je mentorski program. Smatram da se u ovoj kompaniji može steći veliko znanje i iskustvo i da “m:tel” mladog stručnjaka može oblikovati u jako kvalifikovanog inženjera - poruka je Vukosavljevićeve svim studentima koji razmišljaju o tome da li da konkurišu za “m:stipendije”.

Saradnja

U kompaniji “m:tel” kažu da su tu da šire vidike, dijele znanje i iskustva, te ulažu u obrazovanje i omoguće bolje uslove za rad i učenje.

- Tu smo da radimo skupa, da sarađujemo i nagrađujemo, ali i da zadržimo mlade stručnjake nudeći im sve potrebne uslove da se razvijaju u svojim kompanijama i u svojoj zemlji - rekli su u “m:telu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana