Uveden poseban režim rada sa strankama u vezi sa državljanstvom i putnim ispravama

Srna
Uveden poseban režim rada sa strankama u vezi sa državljanstvom i putnim ispravama

SARAJEVO - Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara donijelo je odluku o posebnom režimu rada sa strankama u vezi sa državljanstvom i putnim ispravama.

Prema odluci, rad sa strankama Sektora za državljanstvo u narednom periodu definiše se tako što će stranke putem telefonskih brojeva 033/492-558, 033/492-562 i 033/492-564 moći da zatraže termin dolaska u prostorije Ministarstva zbog slučajeva koji hitno moraju da budu riješeni, a koji se odnose na niz postupaka.

Riječ je postupcima odricanja od državljanstva BiH, izdavanja službenih putnih isprava, revizije državljanstva, preuzimanja ranije završenih rješenja o odricanju od državljanstva BiH, potvrda o oduzimanju BiH putne isprave, kao i prethodno izdate službene putne isprave.

Navedeno je da će ovlašteni službenik tokom radnog dana moći zakazati termin za stranku u periodu od 10.00 do 13.00 časova.

U prostorije Ministarstva stranke ne mogu ući bez zaštitne opreme i obavezne dezinfekcije ruku, a zadržavanje u prostorijama Ministarstva treba da bude što kraće.

Ministarstvo poručuje da se navedeni režim rada odnosi isključivo na stranke koje hitno treba da riješe svoj predmet i čije ostvarivanje prava zahtijeva hitnost u postupanju.

Stranke ne mogu samoinicijativno dolaziti u prostorije Ministarstva, u kojima se obavljaju poslovi Sektora za državljanstvo i putne isprave, dodaje se u saopštenju.

Stranke koje zanima status njihovog predmeta, a čiji rok rješavanja ne zahtijeva hitni postupak treba da se obrate nadležnom sektoru putem mejl adrese: [email protected]; [email protected]; [email protected]
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana