Utvrđen prijedog uredbe za saniranje finansijskog gubitka u drumskom saobraćaju

Srna
Utvrđen prijedog uredbe za saniranje finansijskog gubitka u drumskom saobraćaju

BANjALUKA - Upravni odbor Kompenzacinog fonda Republike Srpske utvrdio je Prijedlog uredbe o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije i uputio Vladi Srpske na razmatranje i usvajanje.

Cilj donošenja ove uredbe je pružanje finansijske podrške za održavanje likvidnosti privrednih subjekata koji imaju finansijski gubitak zbog posljedica pandemije virusa korona, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Ovim se uređuju se uslovi, isprave za dokazivanje ispunjenosti uslova, kao i druga pitanja od značaja za postupak dodjele sredstava privrednim subjektima koji obavljaju djelatnost javnog prevoza lica u drumskom saobraćaju i pružanja usluga autobuskih stanica za period januar - april 2021. godine.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske upoznao se sa Informacijom o poslovnim subjektima koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu od 1. do 31. marta 2021. godine iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Zaključeno je da je Ministarstvo trgovine i turizma dostavilo spisak poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava o osnovu iskorištenih turističkih vaučera za period 1. do 31. marta ove godine u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima.

Odobrena je i isplata od 154.840 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu 1. do 31. marta 2021. godine za 38 poslovnih subjekata.

Isplata će se obavljati na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijeti resorno ministarstvo.

 


Takođe, Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske se upoznao sa dopunom Informacije o poslovnim subjektima koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera do marta 2021. godine, iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Zaključeno je da je Ministarstvo trgovine i turizma dostavilo spisak poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava o osnovu iskorištenih turističkih vaučera u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima.

Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 260.522 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona po osnovu iskorištenih turističkih vaučera.

Isplata će se obavljati na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijeti resorno ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana