Uskoro radovi na tri projekta iz pomoći Srbije

Srna
Uskoro radovi na tri projekta iz pomoći Srbije

BILEĆA - U Bileći se u narednom periodu očekuje početak radova na tri projekta vrijedna 1,8 miliona KM, koji će biti realizovani iz sredstava Srbije, a trebalo bi da budu završeni u ovoj godini, rečeno je Srni u Opštini Bileća.

U planu je da iz pomoći Srbije u Bileći budu realizovana tri projekta - proširenje zgrade vrtića sa četiri učionice i oko 100 novih mjesta za djecu, izgradnja sekundarne vodovodne mreže u selu Baljci i obnova zgrade bilećke Narodne biblioteke "Vladimir Gaćinović".

"Javni pozivi za realizaciju tih projekta biće raspisani čim se steknu uslovi, a dokumentacija je spremna", istakli su u opštini. Iz Opštine Bileća dodaju da očekuju da će sredstva iz Srbije za projekte u Bileći biti odobrena nakon usvajanja rebalansa budžeta u Srbiji i prebačena republičkim institucijama Srpske, a u planu je da izvođačima budu isplaćena po završetku radov.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sredinom februara na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom pomoć Srbije Bileći zajedno sa još četiri opštine u Srpskoj.

Vučić je tada naveo da će Srbija, osim nekih opština koje je pomagala u Republici Srpskoj, ali i na teritoriji Federacije BiH, dodatno pomoći Glamoču, Drvaru, Petrovcu i Grahovu, kao i opštinama iz Republike Srpske - Sokolac, Rudo, Višegrad, Nevesinje i Bileća. U Bileći je prošle godine, od većih projekata, realizovana i rekonstrukcija trotoara u užem dijelu grada, za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila 300.000 KM. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana