Uručene prve "Ponosne kartice" višečlanim porodicama

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ - U Kotor Varošu danas su uručene prve "Ponosne kartice" porodicama sa troje ili više djece iz ove lokalne zajednice, uz pomoć kojih mogu da ostvare popust kod privrednih subjekata koji učestvuju u ovom projektu.

Kartice su uručili predsjednik Fondacije "Za porodicu" Dragan Dakić i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Sakan je rekao Srni da će u prvoj podjeli "Ponosne kartice" dobiti 223 porodice.

"Nadam se da to nije kraj i da će biti još porodica koje ispunjavaju uslove. Ovo je značajan projekat za koji se nadamo da će popraviti demografsku sliku i Kotor Varoša i Republike Srpske", istakao je Sakan.

On je izrazio očekivanje da će se i lokalni privrednici u većem broju odazvati ovom pozivu.

"Ovaj program pomaže i privrednicima jer im se širi tržište, odnosno benefite imaju i višečlane porodice i privrednici, tako da ne sumnjam da će naši privrednici dati punu podršku", naglasio je Sakan.

Predsjednik Fondacije "Za porodicu" Dragan Dakić je poručio da su višečlane porodice dobile i "Nestro kartice" koje omogućavaju značajne popuste na gorivo i ostale proizvode koje nudi ta firma.

Prema njegovim riječima, stimulans privrednicima treba da bude namjera da učine nešto dobro, da po manjoj marži ostvare veći obim prodaje robe i usluga i time ostvare veći profit.

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Kotor Varoš pozivaju porodice koje se nisu do sada prijavile, a žele da ostvare pravo na karticu, da to učine, a oni koje danas nisu preuzeli svoje kartice to mogu učiniti narednih dana u prostorijama opštine na šalter-sali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana