Upozorenje vozačima: Oprezno zbog poledice

Srna
Upozorenje vozačima: Oprezno zbog poledice

BANjALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu, poledice ima u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, a jak vjetar u duva na jugozapadu, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Vozačima se savjetuje da na magistralnom putu Livno-Šuica voze oprezno jer su učestali izlasci divljih konja na kolovoz. Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-Ljubogošta i Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno. Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka. Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Sporije se zbog radova saobraća na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela i Mostar-Stolac. 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana