UO Kompenzacionog fonda: Utvrđen prijedlog uredbe o turističkim vaučerima

GS
UO Kompenzacionog fonda: Utvrđen prijedlog uredbe o turističkim vaučerima

BANjALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske utvrdio je danas prijedlog uredbe o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera za subvencionisano plaćanje smještaja u Srpskoj, koji je upućen Vladi Republike Srpske na razmatranje.

Ranije je rečeno da je planirano da u Republici Srpskoj bude emitovano 50.000 vaučera vrijednosti od 100 KM, koji će moći da dobije svaki punoljetni građanin Srpske, a kojim će moći da pokrije dio troškova boravka na nekoj od turističkih destinacija u Sroskoj.

Na prvoj sjednici Upravnog odbora Kompenzacionog fonda donesen je Statut, Poslovnik o radu i rješenje o imenovanju koordinatora Upravnog odbora ovog fonda, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Statutom se uređuju organizacija, djelatnost, organi, način raspoređivanja i korišćenja sredstava Fonda, izvori finansiranja i ostala pitanja od značaja za rad i poslovanje.

Cilj Fonda je saniranje posljedica i poteškoća nastalih usljed širenja zarazne bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, a ostvaruje se pružanjem direktne podrške preduzetnicima i poslovnim subjektima u Srpskoj koji su pretrpili ili trpe štetu.

Cilj Fonda je i pružanje podrške zdravstvenom sektoru Republike Srpske u zaštiti i sprečavanju širenja novog virusa korona.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana