Unija poslodavaca RS pozvala privrednike da podrže akciju i daju popuste višečlanim porodicama

GS
Unija poslodavaca RS pozvala privrednike da podrže akciju i daju popuste višečlanim porodicama

BANjALUKA – Unija poslodavaca Republike Srpske uključiće se u realizaciju projekta „Ponosne kartice 2020 – cijena minus za 3+"na taj način što će pozvati svoje članice da se uključe u projekat i daju popuste višečlanim prodicama prilikom obavljanja kupovine.

To je dogovoreno na sastanku održanom u prostorijama Unije poslodavaca, kome su prisustvovali predsjednik Unije Saša Trivić i direktor Saša Aćić, a koji su razgovarali o načinima podrške projektu „Ponosne kartice 2020 – cijena minus  za 3+".

Ukazano je i na potencijalne probleme prilikom davanja popusta u maloprodaji zbog ograničenja u fiskalnom sistemu. Vlada Republike Srpske je planirala da pristupi zakonskim i softverskim izmjenama koje bi omogućile davanje popusta na samoj kasi što je odloženo pod uticajem pandemija virusa korona.

Trivić je ukazao na moguće načine na koje se može prevazići trenutno ograničenje fiskalnog sistema te izrazio spremnost da se i njegova kompanija uključi u projekat „Ponosne kartice 2020 – cijena minus  za 3+".

Aćić je istakao značaj sistemskih rješenja i podržao realizaciju projekta „Ponosne kartice 2020 – cijena minus  za 3+" uviđajući njegov značaj za društvo ali i povezanost sa programom demografske obnove RS, naročito u segmentu koji se odnosi na afirmativne mjere prema porodici.

Takođe, istakao je stav da u centar aktivnosti treba staviti majke te izrazio zadovoljstvo činjenicom da je polazna ideja da kartica 3+ glasi na majku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana