Unapređenje rada Kancelarije za nacionalne manjine u Bijeljini

GS
Unapređenje rada Kancelarije za nacionalne manjine u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, sa saradnicima, učestvovao je na sastanku posredstvom video-linka sa predstavnicima Federalne unije evropskih nacionalnosti (FEUN), na kojem je razgovarano o novom projetu koji pokreće FUEN sa Njemakom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) na zapadnom Balkanu u saradnji sa Gradom Bijeljina i Udruženjem građana "Otaharin".

Novi projekat imaće za cilj jačanje mehanizama i unapređenje već uspostavljenih struktura koje se odnose na rad Kancelarije za nacionalne manjine u Gradu Bijeljina.

Na današnjem sastanku izvršena je analiza postojećih mehanizama na primjeru rada Kancelarije za nacionalne manjine u Bijeljini, dobre prakse, kao i mogućnost prenosa znanja na druge zemlje zapadnog Balkana.

U prethodnom periodu Grad Bijeljina je sa pomenutim partnerima uspješno realizovao projekat koji se odnosi na uspostavljanje platformi za socijalni dijalog u Tetovu, u Sjevernoj Makedoniji, i otvaranje Kancelarije za nacionalne manjine u Bijeljini, inače, prvoj takvoj kancelariji u BiH.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović dao je punu podršku implementaciji ovog projekta i izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje u ovoj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana