Ujić: Utvrđene nepravilnosti pri ulasku Pakistanaca koji su potom nestali

SRNA
Ujić: Utvrđene nepravilnosti pri ulasku Pakistanaca koji su potom nestali

Služba za poslove sa strancima BiH uočila je nepravilnosti prilikom ovjere pozivnih pisama za grupu Pakistanaca koji su u BiH ušli 2018. godine, a koji se od tada vode kao nestali, potvrdio je Srni direktor Službe Slobodan Ujić.

Ujić je rekao da je Služba za poslove sa strancima, prilikom ovjere pozivnih pisama kojima se dokazuje svrha ulaska stranog državljanina u postupku koji prethodi izdavanju viza, uočivši nepravilnosti za grupu stranih državljana koji su u BiH došli na poziv Bi-bi-aj banke kako bi prisustvovali "Sarajevo biznis forumu", provela predviđene mjere iz svoje nadležnosti, te o tome obavijestila sve relevantne bezbjednosne organe u BiH.

- U postupku po zahtjevu za ovjeru pozivnog pisma Služba za poslove sa strancima vrši provjere u službenim evidencijama kojima raspolaže kao i evidencijama organa nadležnih za sprovođenje zakona u BiH, te operativne provjere na terenu, nakon čega se ovjerava pozivno pismo za pozivaoca - pojasnio je Ujić.

Dodao je da je izdavanje viza u nadležnosti diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH.

Prema saznanjima, kaže Ujić, navedena lica se ne nalaze u BiH.

Oni su u BiH ušli u vrijeme dok je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara bio Igor Crnadak, a ministar bezbjednosti Dragan Mektić.

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević tvrdi da je Crnadak vodio međunarodnu politiku BiH na isti način na koji to radi i Bisera Turković.

- SDA je i bila pokrovitelj ulaska u vlast na nivou zajedničkih institucija PDP -a i SDS-a - rekao je Galijašević Srni i dodao da su tako te političke partije preko Crnatka i Mektića "plaćale dugove predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću".

Galijašević je ocijenio da je Mektić "neznanjem, nekompetentnošću i neobrazovanjem, vezama sa organizovanim kriminalom i saradnjom sa obavještajcima muslimanske službe u Sarajevu, srušio bezbjednosni i obavještajni sistem u zemlji, te da je posebnu štetu je nanio državnim poslovima prema strancima".

- Pakistanci, kao i Arapi koji su ratovali za Islamsku državu i Al kaidu pušteni su u BiH bez dokumentacije i bez utvrđenih identiteta. Oni su ojačali vehabijske komune, te terorističke baze i male halifate. Tamo se oni i skrivaju, u tim vehabijskim zajednicama i paradžematima", rekao je Galijašević.

Tvrdi da je sve što su radili Crnadak i Mektić dogovarano sa direktorom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH Osmanom Mehmedagićem i Izetbegovićem.

- Zbog te kriminalne politike trebaju odgovarati krivično, a politički biti odbačeni - zaključio je Galijašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana