UIO: Usvojeno više pravilnika i odluka o ulaganja u granične prelaze BiH

Srna
UIO: Usvojeno više pravilnika i odluka o ulaganja u granične prelaze BiH

SARAJEVO - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) danas je usvojio više podzakonskih akata koji se odnose na primjenu Zakona o akcizama u BiH, te odluka koje se odnose na višegodišnje projekte namjenjene za izgradnju graničnih prelaza.

Usvojeni su Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o akcizama u BiH, te izmjene i dopune Pravilnika o akciznim markicama za duvanske prerađevine, alkoholna pića, voćnu prirodnu rakiju, kavu i vino, saopšteno je iz Upravnog odbora UIO.

U skladu sa propisanim zakonskim rokovima Upravni odbor UIO danas je usvojio i Odluku o kompenzatornoj kamati za razdoblje 1. januar 2023. do 30. juna 2023. godine, a ova kamata je nepromijenjena i iznosi 12 odsto.

Svi ovi podzakonski akti biće objavljeni u “Službenom glasniku BiH” i na veb-stranici UIO kako bi korisnici mogli biti upoznati s novim propisima.

Upravni odbor UIO podržao je na današnjoj sjednici mišljenje na prijedlog odluke o utvrđivanju Carinske tarife za 2023. godinu koju predlaže Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Upravni odbor pozitivno se izjasnio o programu rada za 2023. godinu, a prihvaćeni su i izvještaji o izvršenju budžeta UIO za prošlu i prvih šest mjeseci ove godine, kao i korigovani zahtjev za dođelu sredstava za UIO iz budžeta za iduću godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana