Udruženje veterana "Garda Panteri" proslavilo krsnu slavu i Dan brigade

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Udruženje veterana "Garda Panteri", kao nasljednik specijalne brigade "Panteri" Vojske Republike Srpske /VRS/, proslavilo je danas krsnu slavu - Ivanjdan i Dan brigade.

Predsjednik Udruženja Petar Cvijetinović rekao je Srni da svake godine slavu obilježavaju u manastiru Tavna.

"Slava je ustanovljena 1992. godine, uoči Ivanjdana, kada je naša brigada upućena na borbu na Gojinom brdu. Pokojni /Ljubiša Savić/ Mauzer, komandant i osnivač brigade, tada je donio odluku da se kao slava brigade proslavlja Ivanjdan. Evo, i danas je obilježavamo sa istom voljom, sa istim žarom kao i prije trideset godina", istakao je Cvijetinović.

On je naglasio da je njihova jedinica čuvala i sačuvala manastir Tavna.

"Ovaj posljednji rat bio je prvi rat u kojem ovaj manastir nije bio napadnut i porušen. Ostala je ta veza između manastira Tavna i garde `Panteri` do današnjeg dana", rekao je Cvijetinović.

Slavi su prisustvovali mnogobrojni gosti, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić, predstavnici veteranskih udruženja iz Srbije, boračkih organizacija Bratunca i Srebrenice, političkog života - odbornici Skupštine grada Bijeljina, predstavnici lokalne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana