Udruženje ''Kuća dobrih tonova" iz Srebrenice pomaže siromašne

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA- Udruženje "Kuća dobrih tonova" iz Srebrenice, koje se bavi muzičkim obrazovanjem djece i omladine, realizovalo je humanitarnu akciju obezbjeđenja i distribucije ogrevnog drveta i prehrambenih paketa za 70 socijalno ugroženih porodica i samaca.

Akcijom su obuhvaćene siromašne porodice i pojedinci iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana.

U ovom udruženju kažu da su prilikom pokretanja ove humanitarne aktivnosti naišli na razumijevanje i podršku partnerskih organizacija iz Njemačke i Holandije, koje su im obezbijedile više od 12.000 KM za nabavku ogreva i hrane.

Studenti koji stiču muzičko obrazovanje u "Kući dobrih tonova" uključili su se u akciju, pakovali namirnice i pakete sa hranom i dostavljali ih na kućne adrese siromašnih porodica.

U ovom udruženju ističu da su akciju organizovali da bi najsiromašnijim stanovnicima bratunačke i srebreničke opštine pomogli da lakše podnesu krizu izazvanu pandemijom virusa korona.

Boško Tojčić iz Srebrenice kaže da zbog zdravstvenih teškoća i nedostatka novca nije uspio da obezbijedi ogrev za zimu.

"Obradovao sam se i riješio brige kada su mi muzičari rekli da su mi dopremili paletu drva", kaže Tojčić, zahvaljujući za pomoć i konstatujući da bolji poklon nikad nije dobio.

Udruženje "Kuća dobrih tonova", osim muzičkim obrazovanjem djece i omladine, bavi se i organizovanjem raznih edukativnih sadržaja i kurseva stranih jezika.

Misija ovog udruženja je da osmišljava i kreira muzičke i druge sadržaje za djecu i mlade različite etničke pripadnosti rukovodeći se njihovim i interesima zajednice i razvijajući univerzalne društvene vrijednosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana