Učenici Centra "Zaštiti me" i Ugostiteljske škole zatvorili sezonu matura FOTO

J. Sa.
Foto: GS

BANjALUKA - Učenici Centra "Zaštiti me" večeras su proslavili maturu u sali Centra, dok su učenici Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole svoje slavlje započeli na Trgu krajine i u parku Petar Kočić, čime je ujedno završena ovogodišnja sezona matura.

Roditelji, prijatelji i poznanici došli su da maturante Centra isprate  na zabavu, a njima su, onako svečano obučenima i uzbuđenima uručene diplome za kraj školovanja.

Maturantica Centra "Zaštiti me", rekla je da se danas osjeća lijepo i da je sretna, te da će joj mnogo nedostajati drugari i razrednica, ali da jedva čeka da se zaposli i počne samostalno da plaća račune.

Bojan Ostojić , takođe maturant ovog Centra, kaže da je u isto vrijeme sretan i tužan.

- Sretan sam što sam završio školovanje, ali sam tužan zbog rastanka sa drugarima - rekao je veseli maturant.

Kako kaže plan mu je da, kao i njegova drugarica, pronađe zaposlenje, te da radi kao pekar.

Marko Vuković maturant Centra "Zaštiti me" osjeća se uzbuđeno što je završio školu, ali će mu faliti drugari. 

- Nedostajaće mi drugari, ali mi je drago da je gotovo - rekao je Vuković. 

Maturantica Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole Božana, koja je završila za turističkog tehničara, kaže da je veoma uzbuđena što je završila školu i što je napokon došao današnji dan, dan koji su svi dugo čekali.

- Svi smo uzbuđeni. Četiri godine smo ovo čekali - rekla je Božana ističući da planira da se usavršava u šminkanju, jer je to zanima. 

- Najviše ću pamtiti društvo i naše šale i velike odmore - kaže prekrasna Božana koja je uz podršku roditelja došla u park da sa drugarima iz škole proslavi kraj srednjoškolskih dana.

 

Njen drugar iz škole Veselin, završio je za kulinarskog tehničara, a kako kaže, matura je kruna školovanja i nikada ne zna gdje će ga put odvesti.

- Ovo je momenat koji sam dugo čekao. Volio bih da svoje dalje usavršavanje nastavim na Gastronomskom fakultetu, ali i da paralelno sa tim radim i tako roditeljima olakšam finansijsku situaciju - kaže Veselin.

Nemanja Božić završio je takođe za kulinarskog tehničara, te dugo već radi u struci, i drago mu je što je uspio da upiše i završi ono što voli.

Kako kaže, put ga trenutno vodi na Fakultet saobraćaja i veza.

- Kulinarstvo, gastronomija i sve vezano za hranu je nešto što mene istinski čini sretnim. Radim kao kuhar u jednom restoranu već dugo, ali ipak želim da se oprobam i u nečemu izvan kuhinje i mimo šerpi i šporeta - priča Božić dok pozira fotografima sa tetkom i tetkom. 

Maturante su do Hotel Boske, gdje su nastavili slavlje, tradicionalno, uz pjesmu i u veselom raspoloženju ispratili trubači. 

A kao pratnja jednom od maturanata bila je i maskota mede koja nije željela da otkrije svoj identitet, a inspiracija joj je bio Spiderman koji je prije nekoliko dana sa maturantima Tehnološke škole prodefilovao ulicama grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana