U UKC Srpske, prvi put u BiH, izvedena nova tehnika odstranjena tumora debelog crijeva

Srna
U UKC Srpske, prvi put u BiH, izvedena nova tehnika odstranjena tumora debelog crijeva

BANjALUKA - U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske prvi put u BiH izvedena je minimalno invazivna procedura odstranjena tumora završnog dijela debelog crijeva.

Operaciju su izveli hirurzi opšte i abdominalne hirurgije zajedno sa dr Goranom Ivićem iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

Kada gastroeneterolozi ne mogu kolonoskopijom da uklone dobroćudne promjene na zadnjem dijelu debelog crijeva na red dolaze hirurzi. Ova minimalno invazivna operacija pedesetosmogodišnjeg pacijenta trajala je dva sata.

Ovo je odlično opremljen klinički centar za ove vrste operacija, pohvalio je gostujući hirurg dr Ivić. Menadžment najaveće zdravstvene ustanove pojašnjava da je cilj stalno usavršavanje kadra i uvođenja novih metoda.

- Jedan dio te nove opreme upravo je danas pušten u rad, odnosno u funkciju - rekao je pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove UKC Republike Srpske dr Slobodan Hajder.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra poziv svim ustanovama u regionu koji imaju pacijente sa ovom dijagnozom da ih upute u najveću zdravstvenu ustanovu Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana