U toku su procedure u vezi sa izgradnjom objekata nakon zemljotresa

Srna
U toku su procedure u vezi sa izgradnjom objekata nakon zemljotresa

KOSTAJNICA- Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović izjavio je danas da je pričinjena šteta od zemljotresa u ovoj opštini procijenjena na devet miliona KM, da su završeni kategorizacija i popis štete, a u toku su procedure u vezi sa izgradnjom objekata.

Janjetović je najavio da će u petak, 25. juna, biti održana sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti riječi o rebalansu budžeta zbog sredstava donacije iz Srbije, te početi sa sanacijom štete u opštini Kostajnica.

"Taj proces se ne može skratiti niti ubrzati, potres nije samo bio 29. decembra prošle godine nego je trajao naredna dva mjeseca", rekao je Janjetović u Kostajnici, koju su danas posjetili predsjednik Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija povodom obilježava krsne slave opštine i Hrama Svete Trojice - Duhovi.

Janjetović je zahvalio svima koji su pomogli opštini Kostajnica jer bez pomoći drugih ova lokalna zajednica ne bi mogla, imajući u vidu ono što je preživjela.

"Nekada je dovoljna i ljudska riječ podrške, kao što je to bilo sat i po vremena nakon zemljotresa kada je predsjednica Srpske Željka Cvijanović došla u Kostajnicu i poručila da građani nisu sami i da će sa institucijama biti prevaziđeni svi problemi", naglasio je Janjetović.

Tokom posjete opštini Kostajnica predsjednik Srpske i predsjedavajući Savjeta ministara prisustvovali su liturgiji u Hramu Svete Trojice, te položili vijence na spomenik poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Cvijanovićevoj i Tegeltiji su tokom posjete uručene plakete povodom proslave krsne slave opštine, u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

Krajem decembra prošle godine razoran zemljotres sa epicentrom u Hrvatskoj nanio je štetu i opštinama u Republici Srpskoj, među kojima najviše opštini Kostajnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana