U prošloj godini od donatora dobili 4.900 knjiga

SRNA
Foto: Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO - Matična biblioteka Istočno Sarajevo u prošloj godini od 101 donatora na poklon je dobila 4.900 knjiga, od čega je u knjižnom fondu zadržano 1.676, a drugim bibliotekama poklonjeno 2.590.

Iz Matične biblioteke navode da su u 2021. godini najviše knjiga poklonili Narodnoj biblioteci "Nevenka Stanisavljević" u Kostajnici, Narodnoj biblioteci Istočni Stari Grad, biblioteci Studentskog doma Foča i bibliotekama Kazneno-popravnog zavoda "Kula" i zatvora u Vojkovićima, u Istočnoj Ilidži.

U prethodnoj godini poklonilu su knjige i za dvije biblioteke na otvorenom, i to mala biblioteka ispred Srednjoškolskog centra "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu i Kafe "Jesenjin". "Svim donatorima zahvaljujemo što su imali sluha i razumijevanja i poklonom pomogli rad Matične biblioteke u prethodnoj godini. Sve knjige koje Biblioteka nije zadržala za sebe poklonili smo bibliotekama kojima je to bilo neophodno, a tako ćemo raditi i ubuduće.

Svima koji su darovali bar jednu publikaciju i dali doprinos bržem popunjavanju i bogaćenju knjižnog fonda Matične biblioteke, a time i drugim bibliotekama najljepše zahvaljujemo", poručili su iz ove ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana