U Požarevcu dodijeljeno 20 stanova za izbjeglice iz BiH i Hrvatske

Tanjug
U Požarevcu dodijeljeno 20 stanova za izbjeglice iz BiH i Hrvatske

POŽAREVAC - U Požarevcu su svečano dodeljeni ključevi 20 stanova za izbjegle porodice iz BiH i Hrvatske, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

- Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo što je 20 porodica sa prostora bivše Jugoslavije dobilo ključeve svojih novih domova - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar je podsetio i da je juče u Novom Sadu uručeno 276 stanova, koji su izgrađeni u okviru Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa, kao i stanovi u Požarevcu.

Regionalni stambeni program zajednički je projekat BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, koji kao glavni cilj ima da obijezbedi trajna stambena rješenja za najugroženije izbjegličke porodice u regionu.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici OEBS-a i UNHCR-a u Srbiji.

- Požarevac je od danas vaš novi zavičaj, novi dom. Podsećam vas da je ova država, ne samo država srpskog naroda, već i svih građana koji u njoj žive, a koja je, između ostalog, zasnovana na načelima građanske demokratije, socijalne pravde i kao takva, neguje evropske principe i vrednosti. Vlada Republike Srbije posvećeno radi na očuvanju ovih vrednosti, kako u redovnom, tako i u vanrednom stanju, što je u doba pandemije novog korona virusa i pokazala. Briga za svakog pojedinca imperativ je našeg delovanja - zaključio je Dačić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana