U Srpskoj u posljednja tri dana 46 novozaraženih

GS
U Srpskoj u posljednja tri dana 46 novozaraženih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 248 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 46 osoba.

Radi se o 21 muškaracau i 25 žena.

Prema mjestu prebivališta, 30. 9. 2022. godine, prijavljeno je 10 osoba iz Banjaluke, po tri iz Bijeljine i Rudog, po dvije iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Novog Goražda, Trebinja, Foče i Čelinca i po jedna iz Dervente, Laktaša, Laktaša, Modriče i Prnjavora.

1. i 2. 10. 2022. godine prijavljeno je sedam osoba iz Banjaluke, po dvije iz Gradiške i Prnjavora i po jedna iz Bijeljine, Zvornika i Laktaša.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u prethodna tri dana prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o četiri žene i dva muškarca, starije životne dobi, iz Banjaluke (2), Vukosavlja, Doboja, Zvornika i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 119.189 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.550 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 442.574 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 102, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 54, a u ostalim bolnicama 48. Na respiratoru nije nijedna osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana