U Novom Selu služen parastos za poginule borce

Srna
U Novom Selu služen parastos za poginule borce

ŠAMAC- U Novom Selu kod Šamca danas je služen parastos za četiri poginula borca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i jednu civilnu žrtvu, a potom položeni vijenci kod spomen-ploče i prislužene svijeće.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović rekao je da se svake godine služi parastos za poginule pripadnike Vojske Republike Srpske koji su dali život za odbranu Srpske i naglasio da je dužnost sjećati ih se sa ponosom.

"Mi danas uživamo u Srpskoj koju su oni odbranili. Mi ćemo opravdati suštinu Boračke organizacije i nećemo dozvoliti da naši borci budu zaboravljeni", poručio je Zoranović.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da prisustvo velikog broja ljudi danas na parastosu šalje poruku da poginuli borci nisu zaboravljeni.

"Potrebno je gajiti kulturu sjećanja i da svi nivoi vlasti učine maksimum kako bi bio poboljšan status porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca", rekao je Milićević.

Predsjednik mjesne Boračke organizacije Lazo Voćkić podsjetio je da je spomen-ploča otkrivena i osveštana prije pet godina, zahvaljujući opštini Šamac, kao i da su obnovljene prostorije mjesne zajednice.

Parastos je služio šamački sveštenik Miodrag Stevanović, a vijence su položili porodice poginulih boraca, predstavnici Boračke organizacije Šamac, mjesne Boračke organizacije Novo Selo i opštine Šamac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana