U KPZ Banjaluka obilježena Krsna slava Petrovdan

Srna
U KPZ Banjaluka obilježena Krsna slava Petrovdan

BANjALUKA - U Kazneno popravnom zavodu Banjaluka obilježena je krsna slava Sveti apostoli Petar i Pavle u najužem krugu prijatelja i saradnika ustanove, zbog mjera zaštite od epidemije.

Pored rukovodstva i zaposlenih, obilježavanju krsne slave KPZ Banjaluka prisustvovali su pomoćnik ministra pravde za izvršenje krivičnih sankcija Pero Dunjić, direktor policije MUP RS Darko Ćulum, direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević, zamjenik načelnika Policijske uprave Banjaluka Dragan Ćibić i direktorica Centra za socijalni rad Irena Joldžić.

Direktor Kazneno popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak rekao je da KPZ krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla obilježava od 2011. godine.

- Ove godine obilježili smo krsnu slavu sa najužim krugom prijatelja ustanove i saradnika zbog epidemiološke situacije i mjera i preporuka zdravstvene struke, ali važno je da smo se okupili makar i u malom broju da obilježimo Petrovdan, kao i da zahvalimo prijateljima KPZ i svima onima koji zajedno sa nama rade na odgovornim poslovima u uslovima u kojima se podrazumijevaju najveća moguća odgovornost i profesionalizam - poručio je Selak.

Krsna slava KPZ Banjaluka, Petrovdan, obilježava se od 2011. kada je Episkop Banjalučki Jefrem predložio i odobrio krsnu slavu ustanove i kapele unutar ustanove, uzimajući u u obzir i život Hristovih apostola koji su, osim svetosti, imali i padova i posrnuća koji su na najbolji način ispravljali pokajanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana