U Istočnom Sarajevu mini sajam rukotvorina, domaćih proizvoda i umjetnina

SRNA
Foto: SRNA

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu danas se održava mini sajam rukotvorina, domaćih proizvoda i umjetnina pod nazivom „Zajedno smo jače“ koji je organizovalo 20 udruženja iz cijele BiH.

Jedan od organizatora sajma je Udruženje „Probudi se“ Istočno Sarajevo, čiji predsjednik Roksanda Mićić kaže da je bazar organizovan kao završnica dva realizovana projekta.

Ona je rekla Srni da je kroz prvi projekat „Vrijednim rukama žena protiv siromaštva“ bilo organizovano sedam kurseva iz vezenja, pletenja, filcanja, tkanja, šivenja, dekupaža i obrade folije, u kojima je učestvovalo 45 žena.

„To su samo početni kursevi, ali dovoljno da se osnove nauče“, rekla je Mićićeva. Ona je dodala da se drugi projekat odnosi na umrežavanje žena iz Republike Srpske i Federacije BiH.

„Pozvali smo 19 udruženja, koja su se danas ovdje i predstavila“, pojasnila je ona i dodala da učestvuju udruženja iz Zavidovića, Visokog, Vogošće, Sarajeva, Borika, Rogatice, Sokoca, Pala i Ističnog Sarajeva. Na mini sajmu je podijeljeno sjeme prošlogodišnje najveće tikve, a razmjenjuju se i sadnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana