U Gradišci pojačan saobraćaj teretnih vozila na ulazu u BiH

Srna
U Gradišci pojačan saobraćaj teretnih vozila na ulazu u BiH

BANjALUKA - Na graničnom prelazu Gradiška pojačan je saobraćaj teretnih vozila na ulazu u BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore Klobuk.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koj su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev prelaza Karakaj, Vardište i Rača, koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorile sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

AMS, zajedno sa svojih 49 auto-moto društava, zahvaljuje svim vozačima kamiona koji uprkos opasnosti od virusa korona maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Republike Srpske i BiH prehrambenim, medicinskim i drugim proizvodima.

Iz AMS Republike Srpske apeluju da svi građani prate uputstva Vlade Republike Srpske, nadležnih zdravstvenih ustanova i lokalnih zajednica, te da ne kreću na put bez prijeke potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana