U Bratuncu predstoji izgradnja nasipa pored Drine

Srna
Foto: Srna

BRATUNAC- Načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da su u prethodnih pet godina Vlada Republike Srpske i Svjetska banka investirale oko 20 miliona KM u regulaciju riječnih tokova u bratunačkoj opštini i da će toliko koštati predstojeća izgradnja nasipa uz Drinu od novoizgrađenog mosta "Bratoljub" do starog mosta između Bratunca i Ljubovije.

Mlađenović je rekao novinarima da se privodi kraju izrada projektne dokumentacije za zaštitu od izlivanja rijeke Drine i da će u narednih nekoliko godina taj projekat biti realizovan.

Izradu tog projekta finansira opština i koštaće oko 500.000 KM.

On smatra da će izgradnjom nasipa pored Drine Bratunac trajno riješiti pitanje odbrane od poplava.

U Bratuncu se, nakon poplava i velike štete 2010. i 2014. godine, te manjih poplava 2011. i 2015, pristupilo čišćenju, uređenju i regulisanju korita rječice Križevice, Glogovske i Kravičke rijeke s ciljem trajne odbrane od poplava.

Preduzeće "Vode Srpske" uredilo je i regulisalo korita, te izgradilo nasipe u naseljenim sredinama, čime je trajno riješeno pitanje zaštite od poplava tih rječica, koje se prilikom obilnijih padavina pretvaraju u bujice jer se u njihova korita naglo sliju ogromne količine vode sa strmih padina ispod kojih protiču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana