U BiH se gradi moderna arena za borbe bikova (VIDEO)

GS
U BiH se gradi moderna arena za borbe bikova (VIDEO)

U Bosni i Hercegovini održavaju se desetine korida, a posljednjih godina jedna od najpopularnijih je ona koja se održava u mjestu Kutanja kod Donjeg Vakufa.

Organizator te koride je Hajrudin Haseljić, vlasnik mesne industrije Bajra, koji je veliki zaljubljenik u borbe bikova, pa se odlučio na nesvakidašnji potez.

Očito da on želi napraviti koridu koja će se razlikovati od svih ostalih, tako da je počeo sa izgradnjom prave savremene arene za borbu bikova, ali i tribina za gledaoce, kao i ostalih pratećih sadržaja.

Već godinama tradicionalna korida koju organizuje mesna industrija Bajra održava se prve nedjelje u avgustu.

– Na svom ranču Kutanja Bajra priprema za svoje gledaoce arenu sa tribinama. Ljubitelji borbi bikova imaće priliku da lijepo sjede na tribinama. Arena za bikove će biti preuređena, radi se i drenaža, neće biti blata… Ljubitelji ovog sporta uživaće u novom ruhu i ambijentu. Pripreme su u toku. Tribine će biti sa lijeve i desne strane, osam kaskada. Tu su i toaleti – kaže voditelj korida Azem Čauš u videu koji je objavio na svom Jutjugb kanalu Oba dobra, piše N1.

Tradiciju održavanja korida u BiH kritikuju mnoga udruženja za zaštitu životnija, ipak borbe bikova tradicionalno prati veliki broj ljudi. Najpoznatija korida u BiH donedavno se održavala u mjestu Čevljanovići gdje se pod bijelim šatorima  i na livadama znalo okupiti i po 100.000 ljudi, prenose Srpskainfo.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana